Publicerad den Lämna en kommentar

En färgglad Påsk

Påskveckan är här och vi njuter äntligen av lite soliga dagar. Vi gör butiken härligt färggrann på ett sätt som bara påsken lockar oss till… Varmt välkommen till oss & en riktigt Glad Påsk önskar vi Er

Vi har öppet i påsk

Skärtorsdag 10-18

Långfredag 11-15

Påskafton 11-16

Påskdagen 12-15

Annandag Påsk håller vi stängt

Publicerad den Lämna en kommentar

Formland 2022

Så har mässorna äntligen kommit igång igen efter några års uppehåll, och vi har just kommit hem från en inspirerande tur till Herning, Danmark och årets Formland. Vi var mest ute efter just inspiration, energi och lite nya tankar inför denna mässa, inte nödvändigtvis så många nya leverantörer och produkter men lite av det fick vi med oss ändå. Mer info om detta kommer senare när det börjar dyka upp nyheter i butiken. Med detta inlägg vill vi visa lite bilder från vår tur, lite monterbesök hos gamla favoriter som Bergs Potter och B Green som båda hade härliga montrar med just den gröna, bohemiska, prunkande känsla vi mår så bra i.

Vi fick inte fotat överallt såklart men det var många härliga vilda buketter som fångade vår blick, härligt att det ännu är dessa vilda, höga, otämjda buketter som dominerar. Nu ser vi faktiskt lite fram emot hösten och de toner som kommer med den, de blommor & växter som är i säsong då och inte minst de nyheter vi snart vill visa upp för er. En liten glimt ovan bjuder vi på på en vas i tre storlekar vi inte kunde motstå.

Önskar er en fortsatt fin Augustidag

Jette & Hannah

Publicerad den Lämna en kommentar

Vansinnigt fina vaser

Det har nog inte gått någon förbi att vi älskar vaser, inte så konstigt kanske eftersom att vi förstås älskar snittblommor och det de gör med ett hem. Ett fång blomster får ju varje hem att kännas älskat, ombonat och levande. Men vissa vaser har ju verkligen det där lilla extra, de där som inte nödvändigtvis behöver ett fång blommor utan är lika vackra att ha framme nakna. Här har vi samlat ett gäng favoriter, Balloon, Flood, Ebb, Scarabé, Robur & Bloom.

Publicerad den Lämna en kommentar

Sommartider

Vi har som vanligt öppet som vanligt hela sommaren, så att alla fina semesterfirare får möjlighet att komma och säga hej! Vissa dagar kanske du får vänta ett par minuter längre innan du får hjälp då vi ibland måste ha lite färre på plats ur personalen (då även vi ibland är semesterfirare) men vi gör vårt bästa för att ge dig en så trevlig upplevelse i och av vår butik som möjligt. Vi har också ett system för att begränsa antalet besökare i vår butik och det brukar flyta på smidigt. Det tackar vi Er för. Ha nu en härlig sommar, ta hand om varandra och Välkommen till Göteborg och Floramor & Krukatös!

Välkommen

Mån-fre 10-18

Lördagar 11-16

Söndagar 12-15

Publicerad den Lämna en kommentar

Föreläsning 1/10

Med lite kort varsel vill vi hojta om en Föreläsningskväll vi bokat in med biologen och trädgårdsmästaren Rostam Gorbani nu på torsdag d 1/10.

Rostam gästar oss och delar med sig av sin kunskap om växter, bl.a. om att driva frön till plantor. Rostam har ett stort botaniskt intresse och på sina resor världen runt har han samlat in en stor mängd frön från unika och utrotningshotade växter. Förutom sitt arbete med med att skapa en unik frösamling driver han också fram växter och har lämnat bidrag av unika sorter till både Trädgårdsföreningen och Botaniska.

Många av er har ju redan handlat Rostams växter i vår butik och nu tänker vi att det vore intressant för många med ett tillfälle att träffa Rostam och ta del av hans breda kunskap om växtriket. Under kvällen finns det möjlighet att ställa frågor kring växter och odling och även att köpa växter från hans odlingar.

Tid: Torsdag d. 1 Oktober klockan 18-20

Kostnad 250kr

Vi minglar en stund på gården innan vi bänkar oss och lyssnar på Rostam. Sedan frågestund, evt mera mingel samt möjlighet att handla växter. Anmälan sker i butik eller via telefon 031-136613. Begränsat antal platser.

Publicerad den Lämna en kommentar

Höstmys med Annacate & babes in boyland

Hur firar vi bäst att hösten är här och att vår nya butiksdel är klar? -Jo med en HÖSTMYS kväll, Onsdag den 23/9 Klockan 16-19

I samarbete med Cattis från @annacate och Nathalie från @babes_in_boyland dukar vi upp höstens vackraste kransmaterial från @blackbirdandgoose på vår mysiga innergård och du som vill kan binda din egen höstkrans till självkostnadspris, eller om du hellre vill binda en höstbukett av material från naturen. Cattis och Nathalie guidar dig genom det hela. Vi bjuder på mingel på gården och inspiration både ute och inne, samt finfina erbjudanden på höstens härliga fång mm…

Välkommen förbi på hemvägen från jobbet, eller ta med vännen och låt er inspireras en stund hos oss. Ingen föranmälan krävs.

Publicerad den 2 kommentarer

Utkörning & Blomsterbud

UPPDATERING, Nedan inlägg är från 30/3. Blomsterbud inom centrala Göteborg, postnummer 411, 412, 413 ligger fortfarande på 100kr men därefter kör vår budfirma från 165kr.

I dessa underliga och oroliga tider hjälper vi dig mer än gärna om du vill ha varor, växter eller buketter levererade hem. I vår webbshop kan du såklart som vanligt lägga beställningar men bor du inom storGöteborg har vi en budfirma som dessutom kör för oss. Kontakta oss på 031-136613 så kör vi ut till dig eller den du vill muntra upp med lite blomster. För hinna få ut samma dag ber vi dig ringa senast på förmiddagen så blir det em-bud, annars en eller ett par dagar före. Priset för utkörning är reducerat tillsvidare till 100 kr för att göra det så smidigt som möjligt för våra fina kunder

Varmt välkommen med din beställning och ta hand om dig!